MASIGNASUKAv102
6510051498749449419

Memory Limit Nasıl Arttırılır – WordPress

Memory Limit Nasıl Arttırılır – WordPress
Add Comments
7 Kasım 2020 Cumartesi

 Wordpress, Blog Üzerine, Wordpress Dersleri, Wordpress Eğitimleri, Wordpress Kodları, Wordpress Haberleri,Wordpress Tutorials,WpMavi,Memory Limit,Nasıl Arttırlır?



------------------------------------------



B

Bazen yeni bir eklenti yüklerken yada güncellerken yada bazı CPU canavarı eklentileri çalıştırken memory limit hatası alabilirsiniz. WordPress memory limit hatası genellikle şuna benzer;

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 2348617 bytes) in /home8/xyx/public_html/wp-includes/plugin.php on line xyx

Bu hatayı almanızdaki sebep, sitenizin varsayılan olarak atanan bellek kullanım limitini aşması. Bu yazımda sizlere adım adım memory limit arttırmayı anlatacağım.

Sitenizin Memory Limit (Bellek Sınırının) Ne Kadar Olduğunu Öğrenmek

Öncelikle yapmamız gereken web sitenizin memory limit sınırının kaç mb olduğunu öğrenmek. Memory limit sınırını öğrenmek için en çok kullanılan bu yöntemde;

Serverınızda view-php-info.php adında yeni bir dosya oluşturun ve aşağıdaki kodu oluşturduğunuz dosya içerisine ekleyin.

<?php phpinfo(); ?>

Yeni dosyanızı oluşturduktan sonra tarayıcınızdan oluşturduğunuz dosyanın url adresine yani, http://www.sizinsiteniz.com/view-php-info.php url adresine gidin.

Adrese gittiğiniz zaman karşınıza aşağıdaki resimde görüldüğü gibi uzun bir tablo çıkacaktır. Bu tablodan memory_limit sekmesini aratın. Karşısında çıkan değer sitenizin güncel memory limitidir.

wordpress memory limit arttirma
WordPress Memory Limit Öğrenme

Memory Limit’ini öğrenmenin bide diğer yoluda WP-Memory-Usage eklentisi kullanmak. Bu eklenti sadece memory limit sınırını göstermekle kalmaz aynı zamanda memory kullanımınızı  ve kullandığınız php versiyonunu da gösterir.

Ne kadar Memory ( Belleğe) İhtiyacınız Var?

WordPress’in varsayılan olarak atadığı memory limit 32 mb ile sınırlıdır.  Eğer çok fazla eklenti kullanıyor veya trafiğiniz yüksekse, sitenizin 64mb veya üzeri memory limit kullanımına ihtiyacı olabilir.

Eğer ne kadar bellek kullanımına ihtiyaç duyduğunuzdan emin değilseniz WP-Memory-Usage eklentisini kullanmanızda fayda var. Eklentiyi kurup çalıştırdıktan sonra, Memory Usage sekmesine bakın. Eğer memory usage barı kırmızı ise memory limit sınırını arttırmanız gerekiyor demektir.nekadar memory limitine ihtiyaciniz var

WordPress Memory Limit Nasıl Arttırılır

Memory Limit Arttırma Yöntem 1 (Config.php Dosyası Üzerinden)

Öncelikle FTP üzerinden wordpress sitenizin serverına bağlanın ve ana dizininde (root) yer alan wp-config.php dosyasını açın ve aşağıdaki kodu içerisine ekleyin.

define('WP_MEMORY_LIMIT''64M');

Evet, memory limitimizi varsayılan olarak kullanılan 32mb‘tan 64mb‘a çıkardık. Memory limit hatası bu işlemi uyguladıktan sonra ortadan kalkacaktır.

Memory Limit Arttırma Yöntem 2 (.htaccess Dosyası Üzerinden)

.htaccess doyasınıza FTP üzerinden yada cPanel üzerinden bağlanarak aşağıdaki satırı .htaccess dosyanızın içerisine ekleyin.

php_value memory_limit 64M

.htaccess dosyasına bu satırı ekleyerek, varsayılan olarak atanan 32mb‘lık memory limit sınırlamasını 64mb‘a çıkarmış olduk.

Memory Limit Arttırma Yöntem 3 (Php.Ini Dosyası Üzerinden)

Bir çok host firması kullanıcıları için php.ini dosyasına erişimi engeller  ( özellikle paylaşımlı hosting kullananlara ). Eğer php.ini dosyanıza erişim yetkiniz varsa aşağıdaki yöntemide uygulayabilirsiniz.

Yukarıda anlattığım gibi serverınızda view-php-info.php adında yeni bir dosya oluşturun ve bu sefer “Loaded Configuration File” sekmesini aratın. Php.ini dosyanızın lokasyonunu buradan öğrenebilirsiniz.

Php-ini dosya lokasyonu
WordPress Php.ini Dosya Lokasyonunu Öğrenme

Php.ini dosyanızın lokasyonunu öğrendikten sonra dosyaya giriş yapın ve 32mb olan memory limit sınırlamasını 64mb yada 128mb yapın. Eğer php.ini sayfanızda memory_limit sekmesi yoksa sayfanın sonuna memory_limit = 64M; ibaresini ekleyin. Eklemeyi yaptıktan sonra kaydedin ve Apache serverınızı httpd restart emri ile tekrar başlatın.

Önemli: Eğer bu işlemleri yapmanıza rağmen hala bu hatayı alıyorsanız mutlaka host firmanızla iletişime geçin.






---------------------------------------

**Bu yazı wpmavi.com adresinden alınmıştır. Sponsor Bayram Cigerli